Hem > Artiklar > Pengar > Lana-pengar-via-sms-lan

Sms lån -låna pengar med din telefon

Sms lån hos Phoneloans
Låna pengar via sms hos Phoneloans Snabbt enkelt och gratis. Bild inlagd: 3 november 2013

I begynnelsen var det…

Lån har funnits så länge människan har gjort affärer, innan pengar eller banker ens fanns. Grannar som bägge odlade sin respektive mark eller höll boskap kunde låna till varandra i svåra tider. Kanske hade den ena grannen haft otur med ett blixtnedslag och brand på sin mark där hela grödan ödelades, vilket betydde att familjen inte skulle ha till mat. Var grannsämjan god valde han att gå med skeppa i hand och be om ett lån, i form av en liten del av grannens grödor. Människor hjälpte varandra på det här sättet. Ofta förekom ingen ränta alls. De som blev tillfrågade om ett sådant lån visste att någon gång kunde de drabbas själva och tjänsten i form av lånet det ombetts att ställa upp med, den skulle aldrig glömmas, och den skulle återgäldas om och när det var nödvändigt.

Det var något annorlunda när patroner, ägare av större landområden och ofta adelsmän, det skilde sig när dessa lånade till de som arrenderade mark på deras ägor. Dessa markägare kunde istället kräva ett högre värde på det som skulle betalas tillbaka i gengäld för lånet den enskilde bonden fick.

Det är väl så man kan tänka sig att ett steg i evolutionen av affärstransaktioner har gått till, där SMS lån är ett av de allra senaste tillskotten. Och även om just SMS lån inte fanns för hundra år sedan så är idén egentligen inte alls ny. Låneformen har egentligen funnits i hundratalas år, bara att den nya teknologin har möjliggjort att den behandlas på ett nytt sätt.

En ny era

Tack vare mobiltelefoniteknologins enorma utveckling och genomslag har utbyte av information samt transaktioner av data nått en helt ny nivå. I och med att den mobila teknologin nu inte längre enbart handlar om telefonsamtal utan främst tillgänglighet av data, så har naturligtvis vardagliga tjänster

som bankärenden flyttats från att stå i en kö på ett bankkontor, till att man kan sköta allt detta på ett säkert sätt via en mindre mobil enhet, och vi har säkert bara sett början på den här typen av utveckling. Det enda som man egentligen inte kan göra där man fortfarande måste ta sig till en bank är när man skall ta ut kontanter, men det är antagligen bara en tidsfråga innan pengar inte finns som papper, bara tecken på en skärm. När ens plånbok är en mobil pryl och ens pengar är streckkoder på skärmen.

SMS lån har som sagt egentligen funnits länge om man ser till idén bakom själva låneformen som ligger bakom. De är mindre lån man behöver omgående utan att lämna någon större säkerhet och där man i gengäld till långivaren får betala en högre ränta på grund av den större risken lånet innebär för långivaren, och ett lån som skall betalas tillbaka på kort tid. Det kan anses oskäligt när man tittar närmare på hur hög räntan är på dessa lån jämfört med traditionella lån, men skall man vara rimlig ligger nästan hela risken hos långivaren, även om pengarna naturligtvis skall betalas tillbaka och det är lika tuff uppföljning som på vanliga banklån.

Gör inte det lätta svårt

Oavsett vilket typ av lån man väljer att ta så skall man vara ärlig mot sig själv, man skall ha sådan självinsikt, disciplin och vara realistisk. De här lånen är relativt enkla att få beviljade, de här företagen erbjuder en chans att få ett lån vid situationer där man snabbt behöver pengar och få eller inga andra alternativ finns. Men med detta kommer ansvar och villkor som ställer något högre krav i jämförelse med andra lån, om man inte vill hamna i en sits som längre fram blir ekonomiskt, onödigt dränerande.

Inlagt: 3 november 2013
Författare: Robert Eriksson
Kategori: pengar


Kommentarer
OBS!
Alla kommentarer granskas manuellt innan publicering. HTML och webbadresser är Ej tillåtna.

Namn

E-post (Visas Ej)

Kommentar

Image Verification

Kommentarer
-