Hem > Artiklar > Motor > Kopa-elcykel

Köpa elcykel

Elcykel Endeavour BS10 10-G XT
Elcykel som är snabb snygg och lätt Dessutom i högsta möjliga kvalitet från tyska Kalkhoff. Bild inlagd: 30 september 2013

Det kittlar i magen och vinden blåser hårt i håret. Du känner igen dig när du glider runt i en cabriolet och den gasar och gasar och accelerationen verkar aldrig ta slut. Precis så är det med elcykel Endeavour BS10 10 GXT. Det är en högpresterande elcykel i extremt högt kvalitet och med extrem prestanda. Som alla Elcyklar som finns på marknaden idag så gör en vanlig elcykel maximalt 25 kilometer i timmen. Denna Supersnabba och superlätta 2013 -års modell gör 45 kilometer i timmen (Turbo läge). Ja, det är sant. Du läste rätt. Jag själv äger en elcykel modell Lifebike och haft den i snart ett år. Min elcykel gör 25 kilometer i timmen. Den accelererar snabbt upp till 20-25 sedan är farten uppnåd och efter sådär 2000 kilometer så blir färden till och från arbetet inte lika intressant och exalterande och färden känns mer som en transportsträcka än en upplevelse. Med den nya elcykeln Endeavour skulle min färd till och från arbetet nästan halveras och jag skulle få antagligen få köra på vanliga vägar och inte på en cykelväg, så snabb är denna elcykeln. En elcykel som nästan uppnår samma fart som en moped och är 100 % miljövänligt bör alla med ett uns av miljötänk byta till. Den kraftfulla nya Bosch motor och 400 Wh batteri garanterar maximal hastighet och en obeskrivlig njutning i fart och glädjen att äga en sådan skönhet. Med ett fulladdat batteri kan man uppskatta att du tar dig i Turbo läge som är den högsta/snabbaste assisterande läge du kan ratta fram cirka 40-50 kilometer. Det finns fyra fartlägen totalt. Turbo, Sport, Tour och Eco läge. På Eco läget kan man köra på samma laddning i cirka 110-130 kilometer. Det är imponerande. Och det kan jag säga som har jämfört andra elcyklar i samma prisklass.

Varför bör du köpa en snabb elcykel?

Om du bor i en kuperad terräng med många backar eller långa avstånd och tycker att det är viktigt att kunna komma fram snabbt och dessutom miljövänligt och tyst, särskilt viktigt i bostadsområden där mopeder och andra motorfordon förstör tystnaden. En stark motor kommer att ta dig upp för en kraftig backe i både motvind och kraftigt lutning. Jag testade just detta på denna elcykel modellen och cyklade upp för sotenäsvägen på Turbo läget på låg växel. Resultatet imponerade halvvägs sedan blev jag trött av all trampande och elmotorn verkade inte assistera något mer. Nu ska jag också tillägga att Sotenäs uppförsbacke har en lutning på 20-25 grader (Om inte mer) och är cirka 600 meter lång. Dessutom väger jag nära 90 kilo och hade ett måttligt vindmotstånd. Jag vågade inte fullt ut cykla upp för backen eftersom jag inte ville riskera elcykeln. Så testet för hur mycket elcykeln orkade får anses som en rekommendation. Jag behöver testa den mer

i kraftiga uppförsbackar för att ge en rättvis rekommendation, men spontant så kändes det att elcykeln hade mer kraft att ge. När det gällde planmark så plöjde cykeln vinden och jag cyklade om flera bilar på 40 km skyltar. Min fru som såg mig sa att hon endast såg en swishade skugga. Det duger i alla fall för mig som ett kvitto på att Endeavour BS10 är en supersnabb elcykel. Ska du köpa en snabb elcykel så ta på dig en hjälm. Och se till att alltid ha den på när du kör dina rundor.

Sävedalens cykelaffär

Som du ser på bilden är elcykeln vacker, snabb och kompromisslös underverk. Tillverkad av kvalitetsmärke kalkhoff i Tyskland och säljs och marknadsförs av Sävedalens cykelaffär. Ingen billig kina kopia här inte. Sävedalens cykelaffär har över 7000 olika artiklar och ingår i Sportab kedjan. Butiken ligger i Sävedalen på Göteborgsvägen 46. Personalen är kunniga och mycket service medvetna. Det är helt enkelt en cykelaffär i tiden och jag är övertygad om att Cykelaffären i Sävedalen kommer att finnas många sköna år framöver. Med sådan kunnig personal och servicekänsla är i dagens samhälle svårt att hitta, och det lägger jag i alla fall en extra slant för –och det bör du också göra. Man ska vara rädd om det lokala näringslivet i Sävedalen. Cykelaffären anordnar även cykelturer för de som är intresserade av racer cykling. Ung som gammal.

Vad klassas som elcykel enligt EU direktiv 2002/24/EG (2002) och EN 15194 (2009)

Pedalassisterade cyklar som är utrustade med en elektrisk hjälpmotor med en högsta effekt på 250 watt eller högsta möjliga hastighet av 25 km per timme när cyklisten trampar. Detta är definitionen av en elektriskt assisterad elcykel i EU. Som med alla EU-direktiv, är de enskilda medlemsländerna i EU ansvariga för sina egna nationella lagstiftningar. Vad som gäller för den Svenska marknaden är detta EU direktiv.

Teknisk data (Vissa cykeltermer kan vara felaktigt återgivna):

Ram: E-Bike Bosch hastighet, legering, intern kabeldragningGaffel: Suntour NCX-D remote lockout
Motor: Bosch Hastighet 36 V / 350 W
El assisterande nivåer: Eco +30% / Tour +100% / Sport +180% / Turbo +250%
Batteri: Bosch Li-Ion 36V / 400Wh
Maximal assisterad hastighet: 45km/h
Färddator med ett smart flyttbar datalagrings enhet. Tydlig design och separat styrenhet ansluten till styret ger föraren en mängd och nyttig information. Inbyggd USB.
Växlar: 10-växlad Shimano XT
Växelreglage: Shimano SLX
Kassett: Shimano HG62
Styre, Spindel och sadelstolpe, sadel: Concept SL Riser, Concept EX, Fizik Rondine
Bromsar: Magura MT 2 skivbromsar med Suntour NCX fjädrad gaffel
Klassificering: elmoped (EN15194). Om hastigheten överstiger 250 watt / 25 km/h så ska ägaren registrera, försäkra och följa föreskrifter som behövs för användning på de Svenska vägarna.
Däck: Continental Contact 2 37-622, med reflekterande rand, hopfällbar
Stänkskärmar: SKS, plast med reflektor, bakspoiler
Framlykta: B & M Lumotec IQ Cyo R, LED
Baklykta: B & M Toplight Flat
Färg: Svart matt

Inlagt: 30 september 2013
Författare: Robert Eriksson
Kategori: motor


Kommentarer
OBS!
Alla kommentarer granskas manuellt innan publicering. HTML och webbadresser är Ej tillåtna.

Namn

E-post (Visas Ej)

Kommentar

Image Verification

Kommentarer
-